X 
Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Maia Sandu a semnat decretul: Viorel Cernăuţeanu a primit gradul de general

19 dec. 2022,, 14:45   Societate
3324 0

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a primit astăzi gradul special de chestor, în timpul ceremoniei dedicate Zilei Poliției Republicii Moldova. Decretul a fost semnat de președinta Maia Sandu, scrie Realitatea.md.

Potrivit Legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, gradul de chestor reprezintă echivalentul gradului de general-maior.

Viorel Cernăuțeanu a fost numit secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne la 12 ianuarie curent, iar la 16 februarie a devenit șef al IGP.

Cernăuțeanu și-a făcut studiile înRomânia și Turcia. Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI în 2005. Ulterior, a deținut diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție pînă la șef direcție generală, inclusiv locțiitorul comandantului BPDS „Fulger”.

În perioada 2012-2013, Cernăuțeanu a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.
1
0
1
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?