COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7846

Maia Sandu a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului Edineț

29 noi. 2021,, 16:30   Societate
4244 2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la Edineț, la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a acestui oraș, proiect finanțat din fonduri europene, transmite Noi.md.

Rețeaua modernizată va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect.

Președinta Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. Împreună cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, ES Janis Mazeiks, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, șefa statului a vizitat șantierul, unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și a discutat cu muncitorii.

Doamna Maia Sandu a menționat că asemenea proiecte de dezvoltare trebuie să fie realizate în toate regiunile țării, iar guvernarea va continua să identifice și să valorifice resurse pentru investiții în infrastructură. „Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sînt șansa noastră ca oamenii să rămînă acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre”, a declarat Președinta Maia Sandu cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o astăzi la Edineț.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X