X 

MAI va găzdui o echipă de evaluare din partea UE

31 ian. 11:00   Societate
2317 0

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, împreună cu șeful IGSU, Alexandru Oprea, au avut astăzi o discuție bilaterală cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat.

Unul din subiectele discutate a fost aderarea Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Urmare a depunerii cererii oficiale de aderare la Mecanism în septembrie 2022, Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova se pregătește să găzduiască, în aprilie 2023, o echipă de evaluare din partea UE care va veni cu o misiune de „Peer Review”.

Raed Arafat a confirmat disponibilitatea Ministerului Afacerilor Interne din România să sprijine eforturile de aderare depuse de Republica Moldova.

La fel, discuția avută a fost un bun prilej de a consolida încrederea reciprocă și a identifica soluții la provocările comune cu care se confruntă ambele instituții, precum și schimbul de bune practici, astfel, cum obiectivul țării noastre este de a deveni un furnizor de securitate regională și internațională prin consolidarea poziției RM și prin delegarea angajaților subdiviziunilor MAI în misiuni umanitare, de asistență și de lichidare a dezastrelor naturale.


Au fost, la fel abordate perspectivele cooperării ulterioare atât pe aspecte de rutină, cum ar fi gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul Republicii Moldova în urma conflictului din Ucraina, precum și cele de viitor, cum ar fi depunerea proiectelor comune pentru implementare din fondurile UE.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий