Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 284

Mai mulți turiști moldoveni, blocați pe aeroportul din Antalya

4 iun. 21:55   Societate
3885

Aeroportul din Antalya, Turcia a pus sechestru pe aeronava Airbus A321 YR-ADI, caare aparține companiei Air Moldova.

Potrivit Runway 09, aeronava a fost reținută din cauza unor datorii mai vechi din 2014, transmite Noi.md.

"Astfel s-a dat peste cap orarul atît al Air Moldova cît și al AerroDirekt. Au fost anulate curse atît la Otopeni cît și la Chișinău.

Între timp, pentru a face față sezonului estival, aeronava A319 ER-AXL s-a reîntors la Chișinău. La momentul însemnării, YR-ADI se află încă la sol în Antalya.Există pasageri care aşteaptă în aeroport de peste 12 ore", a notat sursa citată.

Într-o postare pe o rețea de socializare, compania aeriană menționează că toate facturile față de prestator au fost achitate.


"Astăzi, 4 iunie 2022 , orarul zborurilor al companiei aeriene Air Moldova a fost perturbat în urma restricției de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A321, fapt care a cauzat rețineri ale curselor aeriene.

Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova.

Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014 , dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat.

Totodată, conform datelor contabile preluate după privatizarea ÎS CA ”Air Moldova”, în urma auditelor interne efectuate, toate facturile față de prestator au fost achitate.

La moment Air Moldova efectiv nu are nici o datorie față de prestatorul din Turcia", menționează compania aeriană.

Potrivit comunicatului remis, în aceste momente, echipa Air Moldova depune efort maxim pentru a remedia situația, pentru ca toti pasagerii să fie transportați spre destinațiile planificate.

"Una dintre curse spre Antalya deja a decolat, următoarele urmează să fie operate în scurt timp. Air Moldova își cere scuze față de pasagerii afectați în aceste clipe. Vă mulțumim pentru înțelegere", mai notează compania

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав