COVID-19 în MOLDOVA

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu geamurile automobilelor sparte și fără bunuri personale

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu geamurile automobilelor sparte și fără bunuri personale

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu geamurile automobilelor sparte și fără bunuri personale. Asta după ce doi bărbați au vrut să obțină un profit pe seama conducătorilor.

Potrivit polițiștilor, timp de aproape trei luni, bărbații de 25 ani și respectiv 26 ani, originari din Cimișlia și Anenii Noi au comis nu mai puțin de 15 furturi din automobile. Aceștia au spus oamenilor legii că bunurile pe care le-au furat au fost vîndute. Suma totală a prejudiciului cauzat proprietarilor este estimat la circa 25 000 lei.

Totodată au fost făcute și percheziție autorizată în locuințele făptașilor, unde au fost depistate și ridicate mai multe accesorii care au fost sustrase din interiorul mașinilor.


Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Anterior ei au fost judecați pentru infracțiuni similare.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore și sînt cercetați penal pentru furt. Acum bărbații riscă amendă de la 32 500 pînă la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 pînă 240 de ore sau cu închisoare de pînă la patru ani.

În acest context, Poliţia Capitalei îndeamnă șoferii:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se

aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

-Verificaţi dacă geamurile sînt închise şi portierele asigurate atunci cînd părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru cîteva minute

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sînt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţîminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora pînă la sosirea experţilor criminalişti.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load