X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Mai mulţi şoferi din Moldova circulă cu roți de iarnă vara

21 iun. 2019,, 09:20   Societate
5615 1

Cel puţin în Republica Moldova există un paradox. Mai mulţi şoferi sînt prinşi de poliţie în sezonul rece că se deplasează avînd încă roţi cu anvelope de vară, în timp ce alţii, în sezonul cu vreme bună din primăvară-vară-toamnă ori tot anul împrejur le folosesc pe cele de iarnă pînă cînd le distrug.

Ne-am convins de asta după ce am fotografiat în ultimele ore roţile mai multor automobile şi dorim să vă explicăm de ce este periculos în a folosi anvelope incompatibile cu vremea de afară.

În legislația în vigoare nu se interzice expres folosirea pe timp de vară a anvelopelor de iarnă, însă este foarte clar reglementat că iarna nu le putem folosi pe cele de vară. Specialiştii afirmă că acestea din urmă devin şi ineficiente cînd temperatura coboară sub 7 grade Celsius. Așadar, se recomandă ca fiecare proprietar de autovehicul să aibă cîte un set de anvelope dedicate pentru fiecare sezon. Nu de aia, dar nu degeaba se produc anvelope de vară şi de iarnă.

Rămîne la latitudinea șoferului dacă schimbă sau nu anvelopele atunci cînd vremea de afară se îmbunătăţeşte. Dar oare este o soluție bună, acceptabilă, sau un compromis care poate afecta siguranța celor din mașină?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?