COVID-19 în MOLDOVA

Mai mulți șoferi de microbuze, verificați de inspectorii de patrulare (VIDEO)

Mai mulți șoferi de microbuze, verificați de inspectorii de patrulare (VIDEO)

Șoferii de microbuze, care au venit în capitală din sudul țării, au fost verificați de inspectorii de patrulare. Oamenii legii au vrut să vadă dacă aceștia și pasagerii lor respectă regulile anti-covid. Doi din cei trași pe dreapta au fost amendați. Astfel de controale vor continua și în următoarele zile.

„Bună dimineața, toți au mască, dezinfectanți?-Tot este în regula, domnul inspector, poftim verificați.”

Microbuzele care veneau în această dimineață din raioanele de sud ale țării în capitală au fost trase pe dreapta de polițiști și inspectorii ANTA. Au verificat dacă pasagerii poartă măștile de protecție și dacă nu au depășit numărul de locuri, transmite tv8.md.


„Domnule șofer, bună dimineața. Inspector Dumitriu, toate regulile sînt respectate, cîte locuri aveți? -18. -Și cîte cu pasageri? -18.- Bine, drum bun.”

Șoferii de microbuze se jură că nu încalcă cerințele impuse, pe timp de pandemie.

„De toate cele avem, și măști și dezinfectanți. Omul cînd vine îl pun să se dezinfecteze.”

Însă unii pasageri, printre care și din cei care nu purtau măștile corect, s-au revoltat de verificările poliției.

„Bună ziua, ați dorit să ne spuneți ceva?- Nu știu moldovenește, știu rusește. -Spuneți în rusă. – Auzi comandante, noi ne grăbim.”

Text: Cei care erau cu maști pe față spun că, deși se sufocă de căldură, sănatatea lor și a familiei este pe primul loc.

“Măștile le purtăm, cam cald, dar ne descurcăm.”

Potrivit Inspectoratului de Securitate Publică, astăzi pe întreg teritoriul țării au fost verificate 185 de microbuze, iar doi șoferi s-au ales cu amendă de 1500 de lei. Nu scapă de sancțiuni nici pasagerii care nu respectă.

CONSTANTIN CRĂCIUN, INSPECTOR DE PATRULARE: „În cazul în care persoanele nu au măști, le facem un avertisment și îi obligăm să le poarte, dacă nu se conformează sînt sancționate conform codului contravențional.”

Astfel de controale vor avea loc și în zilele ce urmează.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load