Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mai mulţi pedagogi vor îmbunătăţi competenţele de comunicare în limba de stat

2 oct. 2020,, 07:40   Societate
2752 0

Ministerul Educației Culturii și Cercetării în parteneriat cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a lansat faza a doua a „Programului de formare lingvistică continuă pentru cadrele didactice și manageriale”.

Astfel, cel puțin 70 de cadre didactice și manageriale din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale vor îmbunătăți competențele de comunicare în limba de stat prin intermediul platformei de instruire la distanță https://invat.antem.org/ la unul din nivele A1-A2. Prezentă la eveniment, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a subliniat importanța cunoașterii limbii de stat pentru toți cetățenii Republicii Moldova: „Toate limbile sînt frumoase.

Limbile sînt bogăția și mîndria poporului nostru. Cu cît mai mult vom dezvolta competențele noastre lingvistice, cu atît mai multe perspective vor fi deschise pentru a asigura educația de calitate pentru discipolii noștri. ”, a afirmat oficialul. La eveniment au mai participat: Ludmila Burlaca, șef Direcția consolidarea relațiilor interetnice, Agenția Relații Interetnice; Lucia Cucu, directorul ANTEM; beneficiari ai acestui program, precum și experții și tutorii ANTEM.

Acest proiect face parte din „Programul național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii de stat în instituțiile de învățămînt general cu instruire în limbile minoriților naționale (2016-2020)” finanțat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

Programul va oferi toate condițiile necesare pentru îmbunătățirea competenței lingvistice a cadrelor didactice și manageriale din regiunile Centru, Nord și Sud ale Republicii Moldova. Acesta va include lecții online cu tutorii ANTEM, instruire pe platformă și consultații pentru beneficiari.


Platforma http://invat.antem.org a fost creată, de ANTEM, în 2012 și reprezintă un sistem complex de predare-învățare a limbii de stat, la distanță, la nivelele A1, A2, B1, B2 și C1 conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. De acest program au beneficiat 2630 de persoane, atît cetățeni ai Republicii Moldova cît și cetățeni străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?