X 
Cazul Șor stiri: 599

Mai mulți moldoveni ,,au căzut în plasă” pentru pescuit ilegal

18 mai. 2019,, 14:10   Societate
2330 0

Zece cetățeni moldoveni au fost documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal.

La fel, au fost ridicate circa 40 kg de pește, două rațe sălbatice și peste un km de plasă.

În primul caz, doi locuitori ai satului Crihana Veche, r-nul Cahul, au fost depistați în timp ce aruncau în apă plase. S-a reușit în cele 500 metri de plasă să se prindă la trei kg de pește. Alți doi locuitori ai satului Manta, depistați în aceiași regiune, nu și-au putut justifica activitatea de pescuit ilegal în apele de frontieră, deși cunoșteau despre restricțiile impuse pe durata perioadei de prohibiție. De la ei au fost ridicate 200 metri de plasă și circa patru kg de pește.

Incidentul din 17 mai a.c. s-a soldat cu amenzi mai mari pentru doi ”pescari” din satul Vadul lui Isac, dat fiind faptul că prejudiciul adus statului depășea suma de 8 mii lei. Ca și în cazurile similare, bărbații de 30 și, respectiv de 59 de ani, au fost surprinși pe malul lacului Manta, însă aceștia reușiseră să prindă peste 30 kg de crabi. Ba mai mult, cînd au fost scoase din apă cele 300 metri de plasă, în ele erau prinse două rațe sălbatice.

În această dimineață, în timp ce verificau plasele au fost depistați patru locuitori ai satului Manta. Dîndu-și seama că sînt observați și pentru a evita o amendă mai mare pentru pescuit ilegal, aceștia au aruncat peștele prins în apă. La fel, din apele lacului Manta au fost scoase mai multe plase,fără a fi semnalată prezența unor persoane.


În toate cazurile, cetățenii moldoveni vor fi sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Precizăm că din data de 15 aprilie 2019 în R. Moldova este interzis pescuitul sportiv, amator şi de agrement pentru toate speciile de hidrobionţi în obiectivele acvatice piscicole naturale. În bălţile Manta, măsura respectivă este impusă pe durata a 62 de zile consecutive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?