X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Mai mulți copaci, tăiați ilegal pe șoseaua Balcani: Se caută răufăcătorii

21 apr. 2022,, 09:15   Societate
1725 0

Inspectoratul pentru Protecția Mediului cere ajutorul oamenilor pentru a afla cine este vinovat de tăierea a mai multor copaci din fîșia de protecție a drumului național M 1 (șoseau Balcani) din municipiul Chișinău.

Potrivit inspectorilor mediului, pe porțiunea de drum din apropierea Capitalei au fost tăiați 11 arbori de nuc, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

”Cuantumul prejudiciului cauzat mediului a fost calculat, conform Anexei nr.1 la Codul Silvic nr.887 din 21.06.1996 și constituie 4.183,20 lei, totodată masa lemnoasă în volum de 7,76 m 3, rezultată în urma tăierii ilegale sus descrisă, prin Act de predare-primire, urmează a fi transmisă S.A „Drumuri Criuleni”, sectorul Chișinău.

Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău, îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău, în cazul cînd sînt martori a unor astfel de contravenții de mediu, să anunțe autoritățile pentru protecția mediului sau să apeleze serviciul 112, pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, îndeamnă inspectorii.

Potrivit legii, persoanele vinovate de această încălcare riscă să se aleagă cu un proces penal cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1.500 de lei.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий