X 

Mai mulți angajați ASP, testați pozitiv cu coronavirus

5 iun. 2020,, 08:15   Societate
4370 0

Mai mulți angajați din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) au fost infectați cu noul coronavirus.

Conform surselor Știri.md, unii angajați, care au comunicat cu persoane diagnosticate cu COVID-19 din cadrul instituției, nu au fost plasați în carantină.

"Mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice sînt infectați: secția cadre în totalitate, cîteva persoane din departamentul tehnologic, cîteva persoane din cadrul departamentului de logistică și conducerea departamentului cadastru.

Cu toate că cazurile sînt confirmate, foarte puține persoane sînt în carantină sau izolare, nemaivorbind de testarea tuturor angajaților, de care nici pomină", menționează sursa noastră.

Pe de altă parte, solicitați de Știri.md, reprezentanții ASP au confirmat că mai mulți angajați ai agenției au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, însă nu au precizat despre cîți angajați ar fi vorba și nici din care departament fac parte.


Totuși, reprezentanții au menționat că persoanele respective se află în concedii medicale și urmează tratament la domiciliu.

”În contextul maladiei comunitare, pentru prevenirea riscului de răspîndire a infecției, persoanele care au intrat în contactat în ultima perioadă cu angajații infectați se află în autoizolare la domiciliu, efectuînd testările necesare și fiind monitorizate de medicii de familie", comunică ASP.

Totodată, şefa Departamentului cadastru din cadrul Agenţiei Servicii Publice, Angela Matcov, a precizat pentru Știri.md că niciunul din conducătorii Departamentului cadastru nu sînt diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19.

"Este adevărat că unii angajaţi din cadrul Departamentului cadastru se află în autoizolare la domiciliu, pe motivul contactării cu o persoană testată pozitiv, printre care şi eu", a subliniat Angela Matcov.

Reprezentanții ASP au dat asigurări că se întreprind toate măsurile necesare pentru asigurarea funcționalității subdiviziunilor și prestării serviciilor publice, se asigură monitorizarea permanentă a stării de sănătate a personalului cu respectarea normelor de protecție și prevenire a infecției COVID-19 recomandate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?