X 
Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 417

Mai multe școli din țară vor fi dotate cu laptopuri, la inițiativa YMCA Moldova

9 dec. 2022,, 16:37 (reactualizat 10 dec. 2022,, 03:43)   Societate
2615 1

YMCA Moldova va implementa un proiect național în domeniul educației și dezvoltării competențelor digitale.

Membrii organizației vor dona laptopuri instituțiilor de învățămînt din țară. Tehnica va fi oferită sălilor de clasă de informatică, însă va putea fi folosită și în afara orelor.

Astfel, reprezentanții YMCA Moldova spun că vor să asigure acces tinerilor la tehnică de calcul, dar și să accelereze echitatea digitală.

Dumitru Roibu, președintele YMCA Moldova, a precizat că organizația activează în Republica Moldova începînd cu anul 2010, realizînd proiecte în diferite domenii – educațional, sportiv, ecologic etc. YMCA Moldova este o asociație non-profit și apolitică. La începutul lunii noiembrie, în Republica Moldova a efectuat o vizită secretarul general YMCA Europe, Juan A. Simones Iglesias, iar rezultatele acestei vizite sînt deja resimțite: împreună cu corporația Hewlett Packard, YMCA Moldova desfășoară un proiect care prevede donarea unui lot de peste cinci mii de laptopuri pentru Republica Moldova, transmite IPN.

Dumitru Roibu îndeamnă managerii școlilor să acorde o atenție sporită acestui proiect, deoarece ei sînt grupul țintă. „YMCA Moldova intenționează să meargă în mai multe școli din țară cu acest proiect. El prevede donarea unui anumit număr de laptopuri pentru sălile de informatică în care noi intenționăm să creăm, în parteneriat cu instituțiile de învățămînt, un centru digital educațional. Dacă în mod normal într-o sală de informatică copiii au acces limitat ca și timp, doar la orele de informatică, aici este vorba despre un proiect nou ce presupune acces liber al tinerilor în aceste săli pentru a-și dezvolta diferite capacități digitale, pentru a-și pregăti temele și alte activități. Or, astăzi trăim în era digitală și un computer, un laptop este necesar pentru orice elev”, susține Dumitru Roibu.


Dumitru Roibu a făcut apel către managerii instituțiilor din învățămînt să contacteze organizația. Este necesar să fie completat un formular de interes din partea instituției, în care să fie prezentate mai multe informații, inclusiv cu privire la numărul necesar de unități de tehnică de care e nevoie, dar și alte aspecte.

Mihai Fomenco, juristul organizației, a precizat că a fost pregătit un model de contract care va fi semnat de beneficiarii de laptopuri. Ei vor avea obligația să folosească bunurile doar conform destinației și în niciun caz nu o vor face în scopuri comerciale.

De asemenea, ei vor fi obligați să afișeze în locuri vizibile informații despre proiect și donator.

Formularul poate fi accesat prin scanarea QR codului de mai jos.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий