X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Mai multe școli din R.Moldova vor fi conectate la internet de mare viteză

1 feb. 2022,, 13:05   Societate
2977 0

Primele 30 de școli din ţara noastră, ce vor fi conectate la internet de mare viteză în cadrul inițiativei “Internet Gigabit pentru școala ta”, au fost selectate. Instituțiile vor avea acces gratuit la internet oferit de o companie de profil, începînd cu februarie curent.

Școlile au fost selectate în cadrul unui concurs lansat în decembrie 2021 de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și compania StarNet, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, în parteneriat cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Suedia.

În acelaşi timp, este evaluată posibilitatea tehnică de conectare pentru alte 20 de instituții de învățămînt participante la concurs.

Școlile beneficiare de internet sunt din localități urbane din regiunile de nord, centru și sud ale țării. De acces la internet de mare viteză vor beneficia în total peste 18 mii de elevi.

Proiectul “Internet Gigabit pentru școala ta” a fost lansat în decembrie 2021 și este o continuare a Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat de Ministerul Educației și Cercetării, Proiectul Competitivității (succedat ulterior de Proiectul Tehnologiile Viitorului), finanțat de USAID și Suedia, și de operatorii de servicii internet din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?