Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1410

Mai multe sate din Strășeni vor fi conectate la magistrala de evacuare a apei uzate

24 iul. 2023,, 19:30   Societate
2264 0

Zece localități din raionul Strășeni vor beneficia de sistem de canalizare, în cadrul unui proiect tehnic pentru construcția unei magistrale de evacuare a apelor uzate, recepţionat la finele săptămînii trecute de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul a fost precedat de elaborarea unui Studiu de fezabilitate pentru toate localitățile din raionul Strășeni, care au fost împărțite în opt Aglomerații.

După analiza efectuată în cadrul acestui studiu, s-a convenit ca documentația tehnică să fie elaborată pentru 10 localități, care fac parte din Aglomerația nr. 1: Strășeni, Făgureni, Sireți, Roșcani, Negrești, Saca, Ghelăuza, Tătărești, Pănășești și Ciobanca.

„Obiectul proiectului cuprinde proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apelor uzate, inclusiv calculul hidraulic al rețelelor proiectate. Lungimea estimată a magistralei este de 35 km de rețele de canalizare sub presiune și 16 km de canalizare gravitațională, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

De asemenea, proiectul prevede construcția a nouă stații de pompare și reabilitarea unei stații existente. În etapele următoare, se planifică identificarea surselor financiare necesare pentru implementarea proiectului”, explică ADR Centru.


Această inițiativă are drept scop asigurarea locuitorilor din raionul Strășeni cu un sistem de canalizare modern, prin extinderea/regionalizarea serviciului de sanitație și conectarea acestora la stația de epurare regională din Strășeni, rezumă sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?