COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Mai multe proteste au loc astăzi în capitală: Apelul poliției

16 iul. 2020,, 10:15   Societate
2178 0

Poliția anunță că pentru astăzi, 16 iulie, în centrul capitalei este prevăzută desfășurarea concomitentă a trei evenimente publice, sub formă de acțiuni de protest.

Oamenii legii îndeamnă la respectarea restricțiilor impuse pentru a evita răspîndirea virusului COVID-19, altercațiile dintre participanți, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, transmite IPN.

Conform hotărîrii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic este admisă doar cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituţiilor publice, de învăţămînt, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie.

„În contextul în care organizatorii au anunțat prezența unui număr mare de persoane, precizăm că acest lucru reprezintă o încălcare a prevederilor hotărîrii vizate, fapt ce constituie un pericol pentru sănătatea publică, respectiv și temei pentru răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”, menționează Inspectoratul General al Poliției într-un comunicat de presă.

Pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentelor, poliţia solicită atît participanților la proteste, cît şi cetăţenilor – pietoni și conducători auto – să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte legea.


Poliția îndemnăm locuitorii capitalei ca joi, în intervalul orelor 09.00 și 17.00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt, în perimetrul străzilor S. Lazo și V. Pîrcălab.

Printre declarațiile prealabile publicate pe pagina intruniri.chisinau.md este și cea a grupului de inițiativă „Forța Veteranilor”, care planifică în fața Parlamentului o acțiune de protest „față de inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”.

Conform unei altei declarații prealabile, începînd cu ora 10.00, în Piața Mari Adunări Naționale se va desfășura o acțiune de protest față de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Public din 10 iulie. Organizatorii menționați sînt Tatiana Nechit și Svetlana Cuparan.

Începînd cu ora 12.00, în PMAN este preconizat un eveniment sub formă de protest față de nemulțumirea motocicliștilor de îngrădire a dreptului de circulație a motociletelor pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽