X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Mai multe persoane, reținute într-un dosar de trafic de influență

11 iun. 12:28   Societate
3311 0

Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere.

Ofițerii CNA au reținut astăzi patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începînd cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice.

Astfel, CNA a documentat fapta comisă de către unul dintre bănuiți care ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina, contra 1300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C. De asemenea, acesta ar fi pretins 4000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare - certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare – fără prezența fizică a candidatului.

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA au fost transmise 1000 de euro și 4000 de lei, stabilindu-se că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere eludînd procedurile legale. Astăzi, au fost efectuate percheziții la 3 complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 de mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe. În prezent, patru persoane sînt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul.
Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав