Mai multe păsări din Cartea Roșie, ucise într-un sat din Cimișlia

26 sep. 07:45   Societate
1896 0

Pe 24 septembrie, Inspectorii de mediu din Direcția Control Resurse Cinegetice și Piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului au documentate un act de braconaj care include omorul a trei turturele (Streptopelia turtur) și un vînturel de seară (Falco vespertinus).

Responsabili pentru încălcările săvîrșite sînt doi membri ai Societății Vînătorilor și Pescarilor din Moldova, transmite Noi.md cu referire la stiri.

Cazul a fost descoperit de Inspectorii de mediu în extravilanul satului Coștangalia, raionul Cimișlia.

Ambele specii sînt interzise a fi vînate, atît prin prisma Hotărîrii de Guvern cu privire la sezonul de vînătoare 2023-2024, cît și prin prisma faptului că una dintre ele este o specie vulnerabilă, inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

De asemenea, inspectorii se arată nemulțumiți față de atitudinea unor membri și sînt nemulțumiți în concordanță cu situația în cauză.


,, Astfel, constatăm cu foarte mare tristețe și indignare faptul că unii din membrii comunității de vînători din Republica Moldova:

- ignoră prevederile legale cărora trebuie să se supună;

- omoară cu bună știință specii de păsări pe care NU AU VOIE să le ucidă;

- nu își îndeplinesc obligația de bază a activității lor, și anume cea de a cunoaște, identifica și discerne atît speciile permise pentru vînătoare, cît și cele interzise.

Regretăm această atitudine din partea lor și îi somăm să dea dovadă de multă responsabilitate și etică profesională. Amintim pe această cale faptul că orice vînător din țara aceasta are obligația de a cunoaște mai bine decît oricine toate speciile de animale (atît cele permise de vînat, cît și cele interzise), deoarece anume aceste informații le dau dreptul de a ține în mînă o armă de vînătoare.

Nu credem și nu acceptăm scuze precum confuzia între specii sau lipsa de atenție - acestea nu trebuie să facă parte din arsenalul unei persoane care apasă pe trăgaci.'', a comunicat Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Ar putea fi o imagine cu porumbel şi porumbel

0
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?