X 
Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Mai multe medicamente ar urma să se ieftinească pe parcursul acestui an

18 feb. 20:15   Societate
2347 0

Mai multe medicamente se vor ieftini pe parcursul acestui an, iar Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) va investiga apariţia preţurilor nejustificate în ultimii doi ani. Despre aceasta a anunţat ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, în cadrul şedinţei Parlamentului, relatează Noi.md cu referire la trm.md.

„În acest an aşteptăm o scădere a preţurilor la medicamente, pe parcursul anului trecut şi a anului precedent 2020, înregistrarea preţurilor la medicamente, de la producător erau foarte înalte şi acesta va fi un următor dosar CNA. Unele medicamente au ajuns să coste în farmaciile noastre nu doi euro, dar opt, nouă euro, la aceste preţuri erau propuse aceste documente, inclusiv în toate licitaţiile naţionale. Astfel, sperăm ca, pe parcursul anului 2022 să avem o scădere la foarte multe medicamente, deoarece Agenţia Medicamentului a început revizuirea preţurilor şi doar pe parcursul lunii decembrie, lunii ianuarie şi a tuturor lunilor, în buzunar la pacienţi vor rămânea în jur de 500 mii de euro”, a menţionat Ala Nemerenco.

La 31 decembrie 2020, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a emis un ordin cu privire la înregistrarea preţurilor de producător la medicamente. Prin decizia respectivă, au fost majorate preţurile la sute de medicamente, unele dintre care se folosesc în tratamentul COVID-19 sau post-COVID-19.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав