COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai multe locuri bugetare la Universitatea de medicină

În acest an de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost majorat numărul de locuri pentru specialitățile implicate în lupta cu pandemia COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit planului de admitere la studii pentru 2020-2021, la specialitatea Anestezie și terapie intensivă sînt prevăzute 53 de locuri, comparativ cu 36, cîte erau anul trecut. La Boli infecțioase sînt 18 locuri, în 2019 erau 10, iar la Radiologie și imagistică medicală 18 sau cu trei locuri mai mult.

“Pe parcurs, dacă va exista suprasolicitare a domeniului Sănătate publică, va fi reexaminat numărul de locuri în funcție de situația de concurs și de numărul de solicitări ale candidaților la specialitățile epidemiologie, igienă și microbiologie, ținînd cont de situația epidemiologică din țară”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Oferta educațională din acest an cuprinde 525 de locuri, dintre care 433 – сu finanțare bugetară la 41 de specialități în domeniile medicină generală, sănătate publică și farmacie, iar 92 – la contract, respectiv la 10 specialități din domeniile stomatologie și farmacie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load