X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Mai multe localități au rămas fără lumină în urma ploii de aseară. Salvatorii lucrează în teren

12 iun. 08:34   Societate
2392 0

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma condițiilor meteo nefavorabile au rămas deconectate parțial de la energia electrică 130 de localități din 9 raioane, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.

Către dimineața zilei de 12 iunie mai rămîn parțial fără curent electric 86 localități din 9 raioane. Pentru restabilirea consumatorilor, în teren lucrează furnizorii de energie electrică, notează Noi.md.

Potrivit datelor Serviciului 112, în urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie a crescut cu aproape 50% numărul solicitărilor, înregistrîndu-se pînă la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborîți trasee blocate, dar și mașini avariate.

În urma mobilizării subdiviziunilor MAI, dar și intervenției pe traseele din țară nici o persoană nu și-a pierdut viața, iar o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate, MAI îndeamnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrîni care atîrnă.


Totodată oamenii sînt rugați să fie atenți atunci cînd se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав