COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Mai multe judecătorii, fără șefi

15 oct. 08:05   Societate
1408 0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis prelungirea termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea unor posturi vacante. Este vorba despre funcția de președinte la judecătoriile ChișinăuCriuleniEdineț Strășeni și vicepreședinte al judecătoriilor Chișinău (sediul Ciocana), Drochia și Edineț, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Cererile de participare la concurs pot fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, adică 8 octombrie.

La fel, au fost anunțate concursuri repetate pentru suplinirea următoarelor funcții de conducere în instanțele judecătorești:

1) președinte al Judecătoriei Cahul și Hîncești;

2) vicepreședinte al Curții de Apel Cahul și Curții de Apel Chișinău;


3) vicepreședinte al Judecătoriei Căușeni

Candidații înscriși în secțiunea III – Lista judecătorilor care solicită numirea în funcția de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, din Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător, preşedinte sau vicepreşedinte al instanţei judecătoreşti vor depune la Consiliul Superior al Magistraturii pînă la data de 27 octombrie 2021, inclusiv, următoarele acte:

a) cererea de participare la concurs;

b) curriculum vitae actualizat;

c) motivarea personală;

d) certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 612/29 din 20 decembrie 2018.

Cererile privind participarea la concursuri urmează a fi depuse conform modelului plasat pe pagina web a CSM la compartimentul Modele de acte.

Acum 10 zile, CSM a ales președintele Curții de Apel Bălți Icirc;n cadrul aceleiași ședințe urmau să fie aprobate și alte numiri, însă ședința a fost întreruptă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X