COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Mai multe judecătorii, fără șefi

15 oct. 2021,, 08:05   Societate
1562 0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis prelungirea termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea unor posturi vacante. Este vorba despre funcția de președinte la judecătoriile ChișinăuCriuleniEdineț Strășeni și vicepreședinte al judecătoriilor Chișinău (sediul Ciocana), Drochia și Edineț, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Cererile de participare la concurs pot fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, adică 8 octombrie.

La fel, au fost anunțate concursuri repetate pentru suplinirea următoarelor funcții de conducere în instanțele judecătorești:

1) președinte al Judecătoriei Cahul și Hîncești;

2) vicepreședinte al Curții de Apel Cahul și Curții de Apel Chișinău;


3) vicepreședinte al Judecătoriei Căușeni

Candidații înscriși în secțiunea III – Lista judecătorilor care solicită numirea în funcția de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, din Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător, preşedinte sau vicepreşedinte al instanţei judecătoreşti vor depune la Consiliul Superior al Magistraturii pînă la data de 27 octombrie 2021, inclusiv, următoarele acte:

a) cererea de participare la concurs;

b) curriculum vitae actualizat;

c) motivarea personală;

d) certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 612/29 din 20 decembrie 2018.

Cererile privind participarea la concursuri urmează a fi depuse conform modelului plasat pe pagina web a CSM la compartimentul Modele de acte.

Acum 10 zile, CSM a ales președintele Curții de Apel Bălți Icirc;n cadrul aceleiași ședințe urmau să fie aprobate și alte numiri, însă ședința a fost întreruptă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X