Mai multe închisori vor fi reconstruite anul viitor

Mai multe închisori vor fi reconstruite anul viitor

În 2019, autoritățile planifică să reconstruiască cinci închisori. În proiectul bugetului de stat, aprobat de Guvern, au fost prevăzute peste 209 milioane de lei. 


Din suma aprobată, aproape 40 de milioane de lei vor fi alocate pentru construcția casei de arest din municipiul Bălţi.


Totodată, anul viitor vor fi alocate:


2,1 milioane de lei pentru reconstrucţia Penitenciarului nr. 3 din oraşul Leova;


4,2 milioane de lei pentru reconstrucţia Penitenciarului nr. 10 din satul Goian, municipiul Chişinău


3 milioane de lei pentru reconstrucția perimetrului de pază al Penitenciarului nr. 7 din satul Rusca, raionul Hîncești.


Mai mult de jumătate din suma totală – circa 160 milioane de lei, vor fi cheltuite pentru proiectul ”Construcţia penitenciarului din municipiul Chişinău”. Pentru același proiect în 2018 au fost alocate139,6 de milioane de lei.


Schița de proiect a noii pușcării a fost făcută publică în februarie 2017. Potrivit acesteia, închisoarea va fi formată din cinci compartimente funcționale separate. Aceasta va avea un bloc rezidențial, unul pentru transfer, unul pentru asigurarea serviciilor medicale secundare, precum și zona de intrare și cea administrativă. De asemenea, vor fi construite două parcări, una pentru angajații instituției și alta pentru vizitatori.


Viitoarea închisoare va fi amplasată la intrarea în satul Bubuieci, pe un teren de 36 de hectare. Construcția noului penitenciar a fost ”dictată” de multiplele condamnări ale Moldovei la CtEDO, pentru condiții inumane și lipsa asistenței medicale adecvate în penitenciare. 


Cele 209 milioane de lei prevăzute pentru reconstrucția celor cinci obiective vor fi alocate Ministerului Justiției și vor fi acoperite din contul resurselor generale și veniturilor colectate în bugetul de stat pentru 2019.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load