COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai multe grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor, destructurate de poliție

În perioada 20 – 24 iulie curent, au fost destructurate, cinci grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor.

În rezultatul activităților speciale desfășurate de către ofițerii de investigație și acumulării probelor, au fost identificate mai multe persoane, locuitori ai municipiului Chișinău, care comercializau droguri de diferit tip.

Potrivit informației oferite de Inspectoratul General al Poliției, toți cei 18 mebri ai grupărilor criminale, cu vîrste cuprinse între 19 și 45 ani, au fost reținuți în flagrant delict în momentul distribuirii drogurilor. Unul din membri se afla în urmărire generală, iar opt dintre aceștia au fost anterior implicați în comiterea mai multor infracțiuni.

În total pe aceste cazuri au fost efectuate 42 de percheziții corporale, în automobile, la domiciliile persoanelor reținute și în locurile de depozitare a drogurilor, în cadrul cărora au fost depistate și ridicate peste 2kg de droguri de diferit tip, printre care marijuană hidroponică, pastile psihotrope, MDMA, metadonă, heroină, mai multe cîntare electronice și peste 40 000 de lei proveniți din realizarea drogurilor. Valoarea stupefiantelor ridicate se estimează la peste 350 000 de lei.

De asemenea au fost ridicate și urmează a fi aplicat sechestru pe șase automobile ale infractorilor, evaluate la peste 80 000 euro, care provin din activitate criminală.


Actualmente, suspecții se află în arest pentru 30 de zile, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 15 ani, pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvîrșit de un grup criminal organizat”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load