Mai multe gospodării, inundate în urma ploilor

Mai multe gospodării, inundate în urma ploilor

În urma precipitaţiilor abundente care au avut loc pe teritoriul ţării, a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor din mai multe gospodării din ţară.

Potrivit IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au fost solicitaţi în cel puţin 20 de situaţii pentru evacuarea apelor, care s-au scurs în grădinile, beciurile şi subsolurilor gospodăriilor din ţară.

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raionul Rîşcani, unde salvatorii au pompat apa din 8 gospodării particulare. Tot pompierii au fost solicitaţi pentru a evacua apei care a pătruns în subsolul grădiniţei din localitatea Zăicani raionul Rîşcani, iar în localitatea Rubelniţa, Soroca, angajaţii IGSU au curăţat nămolul care a afectat 8 fîntîni din sat.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localităţi din raioanele Ocniţa, Sîngerei, Drochia, Edineţ, Călăraşi, Rezina, dar şi Ungheni. În urma precipitaţiilor înregistrate au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole. La moment, comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în tern pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.  

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load