X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Mai multe automobile, confiscate în urma unei operațiuni comune FRONTEX - Poliția de Frontieră

2 sep. 16:30   Societate
1907 0

Pe parcursul lunii august, angajații Poliției de Frontieră în conlucrare cu ofițerii FRONTEX au desfășurat activități operaționale pe linia combaterii traficului ilegal de autovehicule.

Sarcina de bază a acestei operațiuni a constituit acumularea informațiilor prin prisma analizei infracționale a persoanelor suspecte, inclusiv realizarea procedurii de intervievare ale acestora, verificarea amănunțită a mijloacelor de transport și actelor pentru autovehicule.

Echipele mixte au acționat pe mai multe trasee din zona de frontieră, dar și în punctele de trecere a frontierei de stat Leușeni, Sculeni și Palanca.

Ca urmare, nouă mijloace de transport au fost indisponibilizate pe teritoriile subdiviziunilor de frontieră pînă la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Pe cazurile înregistrate: trei mașini s-au dovedit a fi furate și figurau în dosarele pornite pe contrabandă, două vehicule aveau modificat numărul VIN Cod prin ștanțare, pentru alte două s-au prezentat certificate de înmatriculare falsificate, dar și două autoturisme descoperite pe consemnul INTERPOL.


Cea mai ieftină mașină ridicată s-ar estima la o valoare de cca 10 mii euro, iar cea mai scumpă – cca 20 mii euro.

Menționăm că astfel de operațiuni vor mai avea loc, unde în comun vor acționa echipajele formate din ofițerii de investigații, angajații Direcțiilor regionale și ofițerii FRONTEX.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав