Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Mai multe acte false, descoperite la frontieră

8 iun. 11:00   Societate
1636 0

Angajații Poliției de Frontieră efectuează cercetări în privința a două persoane care dețineau permise de conducere cu semne vădite de falsificare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate cazurile, la trecerea frontierei prin PTF Tudora și PTF Costești, notează Noi.md

În primul caz, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe direcția intrare în R. Moldova s-a prezentat cetățeanul Uzbekistanului la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente au fost depistate două permise de conducere identice, ambele ar fi fost emise de către autoritățile de baștină. La examinarea minuțioasă a permiselor, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit că unul din ceste documente conține indici vădiți de falsificare. În declarații străinul nu a putut explica cele depistate. Șoferul a fost înlăturat de la conducerea vehiculului și a continuat călătoria în calitate de pasager.

Al doilea incident a fost consemnat la punctul de trecere a frontierei Costești. Pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din ţară s-a apropiat un autocar ce efectua cursa Republica Moldova - Portugalia. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au procedat la desfășurarea unui control amănunţit asupra călătorilor. În rezultat, la un pasager, cetățean al R. Moldova, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale. La verificarea suplimentară cu tehnica specială, s-a stabilit că permisul nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind falsificat. Cu privire la cele constatate, conaționalul din raionul Căușeni a declarat că documentul a fost perfectat contra sumei de 600 de euro și urma să-l folosească la un loc de muncă peste hotare.

Toate documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?