TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai multe acte de identitate moldovenești vor arăta altfel

Guvernul a aprobat miercuri, 6 noiembrie, noi modele pentru unele acte de identitate din sistemul național de pașapoarte.

Din noile acte vor fi excluse informațiile privind grupa sangvină. Totodată, vor fi introduse modificări la rubrica „reședința” titularului.

Printre actele vizate se numără buletinul cetățeanului Republicii Moldova, buletinul de identitate electronic, pașaportul diplomatic, cel de serviciu, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, permisul de ședere permanentă, permisul de ședere provizorie pentru cetățeni străini.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a declarat la ședința guvernului că actele de identitate noi vor fi puse în circulație pe măsura epuizării stocului de cartele vechi, dar nu mai tîrziu de 1 aprilie 2020.

Potrivit documentului aprobat de guvern, toate tipurile de acte de identitate din sistemul național de pașapoarte aflate în circulație vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului acestora, dacă nu intervin situații în care acestea devin nevalabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load