COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai mult de jumătate dintre stațiile de așteptare din Chișinău, în stare deplorabilă

Mai mult de jumătate dintre stațiile de așteptare din Chișinău, în stare deplorabilă

Circa 60 la sută din stațiile de așteptare din Chișinău se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar majoritatea au fost create din materiale de mîna a doua.

Despre aceasta au declarat astăzi în cadrul audierilor publice privind gestionarea stațiilor de așteptare reprezentatul Instituitului pentru Politici și Reforme Europene, Stanislav Ghilețchi și consilierul municipal Victor Chironda.

„În municipiul Chișinău există în jur de 700 de stații, dintre care 650 au pavilioane, iar 50 nu au nimic, fiind instalat doar un indicator rutier. Sînt întreținute doar stațiile care aduc profit de pe urma vînzării publicității, iar cele în care nu este posibilă să fie vîndută publicitatea, nu sînt întreținute într-o stare adecvată”, a declarat Stanislav Ghilețchi.


Dînsul a mai menționat că aspectul stațiilor de așteptare a fost neglijat de autoritățile municipale și pînă în prezent nu au fost identificate soluții pentru ca cele din urmă să fie menținute într-o stare satisfăcătoare.

„Ceea ce avem acum sînt niște pavilioane construite la viziunea unui sudor. Majoritatea sînt amplasate pe platforme, care sînt inaccesibilă pentru tot felul de cărucioare. Multe dintre ele sînt amplasate în locuri necorespunzătoare avînd două panouri de publicitate, dintre care unul mereu obstrucționează vizorul transportului public”, a declarat consilierul municipal Victor Chironda.

În municipiul Chișinău circa trei sute de stații de așteptare sînt gestionate de către o companie de publicitate. O altă pate sînt întreținute de către agenții economici, iar o parte sînt gestionate de către autorităților municipale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load