COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Mai mult de jumătate din construcția traseului M3 a fost realizată

30 sep. 11:03   Societate
1324 0

Mai mult de jumătate din lucrările de construcţie a traseului naţional M3 – sectoarele PorumbreiCimișlia și drumul de ocolire a municipiului Comrat sînt executate, iar proiectele urmează să fie finalizate integral în anul 2022, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

În cadrul unei vizite în teritoriu, directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, a inspectat implementarea contractului privind construcția drumurilor nominalizate. În prezent, antreprenorul din Turcia execută lucrări de așternere a straturilor rutiere și construcție a terasamentului, relocare a utilităților, construcție a podurilor și a sistemului de drenaj pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia.

Conform drumarilor, tronsonul are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 59%. Pe drumul de ocolire a orașului Comrat cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, construcție a terasamentului și a sistemului rutier, construcție a podurilor, precum și relocare a liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul are un progres al lucrărilor de circa 56%.

“Am depistat unele neconformități minore, care necesită a fi înlăturate de către antreprenor. Proiectul este imaginea finanțatorilor externi pentru cetățeni și este o prioritate să fie executat calitativ”, a estimat Sergiu Bejan.

Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții. Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia. Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X