X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

MAI declară că face tot posibilul pentru a menține sub control infracționalitatea

10 aug. 14:12   Societate
1225 0

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova dă asigurări că face tot posibilul pentru a menține sub control infracționalitatea și pentru a oferi mai multă siguranță populației.

Într-un comunicat de presă, MAI menționează că rata de descoperire a infracțiunilor de viol, tâlhărie și omor de 100%, informează Noi.md

Totodată, au fost anihilate 231 de grupări infracționale formate din 2 sau mai multe persoane, au fost efectuate peste 62 mii controale la domiciliu a posesorilor de arme și, în rezultatul încălcărilor depistate, au fost înaintate 702 proceduri de retragere a dreptului special, temporar sau definitiv, posesorilor iresponsabili;

Oamenii legii menționează că face tot posibilul pentru a menține echilibrul ordinii publice, iar o creștere nesemnificativă a numărului infracțiunilor înregistrate se datorează majorării cu 4% a numărului de persoane străine aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit MAI, pe parcursul ultimelor luni au fost organizate 284 de consilii de siguranță comunitară în peste 280 de sate. O treime din problemele identificate au fost corelate de ordinea publică, viața privată, drumuri publice, consum de substanțe sau dreptul de posesie au fost deja rezolvate.


Peste 2.5 milioane de cetățeni protejați în cadrul evenimentelor publice, manifestate pașnic, fără incidente de siguranță.

Au fost instalate 23 de camere video noi pentru monitorizarea traficului.

Echipajele de patrulare au fost orientate după un algoritm nou pe trasee, ceea ce presupune monitorizare mai intensă și diversificată.

Peste 6 mii tragedii prevenite prin înlăturarea șoferilor în stare de ebrietate de la volan, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 5%.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав