X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Magistratul Aureliu Postică, urmărit penal. Pentru ce „păcate” va fi cercetat de procurori

22 sep. 13:59   Societate
1474 0

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) și-a dat consimțămîntul pentru pornirea urmării penale împotriva lui Aureliu Postică, judecător la Judecătoria Chișinău. Șapte membri ai CSM, care au fost prezenți, au dat curs sesizării care a fost depusă de Procurorul General interimar, Dumitru Robu. Dezbaterile au avut loc cu ușile închise.

Pe 9 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat și efectuarea perchezițiilor la domiciliul lui Aureliu Postică, măsură solicitată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, transmite anticoruptie.

Magistratul va fi cercetat penal pentru declarații false în acte publice și pentru îmbogăţire ilicită.

Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că magistratului i se incriminează faptul că a declarat cu 100.000 de lei mai puţin preţul terenului pe care îşi construieşte casa. Postică a cumpărat terenul de la un poliţist care, înainte de a-l vinde acestuia, cerea un preţ mult mai mare.

O altă acuzaţie adusă magistratului este că ar fi declarat venituri care nu corespund realităţii din activitatea celor două firme de consultanţă financiară şi contabilă ale soţiei sale, dar și ar fi diminuat preţul indicat în Declaraţia de avere şi interese personale pentru casa de locuit.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав