Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Magistrații de la Adunarea Generală a Judecătorilor spun că au găsit cvorum

27 sep. 2019,, 13:56   Societate
3164 0

Au ținut discursuri timp de două ore după ce au constatat lipsa de cvorum, iar la amiază se pare că au găsit zece judecători lipsă. Este vorba despre lucrările ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor, care se oprise la ora 11:00 dimineața din lipsă de cvorum.

Unul dintre magistrații care țin discurs, Sergiu Furdui de la Curtea de Apel Chișinăi, spune de la tribună că nu este de acord că fie revocați membrii CSM.

„Justiția nu poate să fie cea care induce spaimă, să facă cetățeanul să tacă. Acum avem o ultimă șansă să convingem lumea că judecătorii au înțeles că vor o schimbare. În spatele acestui gest nu se ascund interese. Societatea nu are nevoie de o justiție care se teme, ci de o justiție independentă și care apără cetățeanul, indiferent de politic. Nu avem nevoie de cineva care să ne purifice, trebuie să avem puterea de a ne autoadministra. Suntem chemați să scriem istoria, să începem o filă despre o justiție de care să nu ne fie rușine”, spune judecătorul Ghenadie Pavliuc.

Pavliuc este unul dintre cei care au cerut convocarea Adunării. El a decis, în anul 2015, arestarea pentru 30 de zile a fostului premier Vlad Filat.

Magistrații prezenți la ședință spun că în sală s-au adunat cei 197 de judecători.


Unicul membru al CSM venit la Adunare este Victor Micu. Magistratul a ținut un discurs la tribuna principală. „Trebuie să luptăm pentru independență. Dacă ați ajuns la concluzia că urmează să fie convocată Adunarea Generala a Judecătorilor în ședința extraordinară, atunci CSM-ul a facut o greșeală mare că nu a admis cererea”, a spus Micu, recent demis din funcția de președinte al CSM.

La ședință urmează să fie discutate două subiecte: resetarea și reconfigurarea organului de autoadministrare al autorității judecătorești și demiterea membrilor CSM, aleși din rîndul judecătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?