X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

MAEIE, solicitat să vină cu un răspuns coerent şi relevant (DOC)

17 ian. 2018,, 18:00   Societate
5003 3

A trecut exact o lună de la protestul Mişcării „Urmaşii lui Ştefan”, prin care manifestanţii îşi exprimau indignarea faţă de anunţul primarului de Iaşi, care spunea că îşi doreşte ca în Constituția statului român să scrie că Basarabia este teritoriu al României.

Tot în acea zi, tinerii au înaintat două scrisori Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) şi Ambasadei României la Chişinău, prin care solicitau celor două instituţii să vină cu o reacţie la declaraţia făcută de primarul de Iaşi.

Peste ceva timp, MAEIE a venit totuşi cu un răspuns la scrisoare, prin care respinge categoric, ca fiind nefondate şi lipsite de orice temei, acuzaţiile la adresa sa şi a angajaților săi exprimate în scrisoare.

Atunci, președintele Mișcării „Urmașii Lui Ștefan”, Dumitru Roibu, declara că acel răspuns demonstrează că Ministerul de Externe continuă să se afle într-o stare de indiferenţă.

Şi pentru că nu au primit un răspuns clar, astăzi, „Urmașii lui Ștefan” au înaintat o altă scrisoare Ministerului de Externe, în speranţa că măcar de această dată vor obţine un răspuns coerent şi relevant.


„Analizînd răspunsul pe care l-aţi semnat dumneavoastră şi recitind încă o dată demersul nostru către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, am constatat cu mare regret că acesta este irelevant, nu are nicio legătură cu argumentele şi solicitările expuse de către noi în cadrul scrisorii depuse la 18 decembrie 2017”, se menţionează în scrisoarea înaintată astăzi secretarului seneral de stat al MAEIE, Mihail Căpăţînă.

Totodată, „Urmașii lui Ștefan” cer Ministerului de Externe să vină cît de curînd posibil cu un răspuns clar prin care să se înţeleagă definitiv şi fără interpretări poziţia RM faţă de declaraţiile unioniste ale primarului de Iaşi.

„Prin prisma celor expuse, domnule secretar de stat, rog să oferiţi un răspuns coerent şi relevant expunerilor noastre în cadrul scrisorii din 18 decembrie 2017, precum şi întrebărilor expuse în cadrul prezentei scrisori, pentru a înţelege definitiv şi fără interpretări poziţia statului Republica Moldova la aşa gen de declaraţii din partea persoanelor străine care deţin posturi publice”, se mai arată în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?