COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

MAEIE încurajează ,,afaceriştii” moldoveni: ,,Consulul” Nucă a revenit la minister

9 ian. 2014,, 14:26   Societate
11069 7
Foto: Doru Galben
Fostul consul al Republicii Moldova, Nicolae Nucă, rechemat de guvern după scandalul de la Bologna, își continuă activitatea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE).

Diplomatul moldovean, reîntors înainte de termen în patrie, a fost desemnat în funcția de șef al Direcției relații cu publicul din cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

Amintim că Nicolae Nucă a fost rechemat la 16 octombrie 2013 din funcţia de consul general al Republicii Moldova la Bologna, după ce ministerul de externe a depistat un şir de încălcări în activitatea consulatului, precum și în urma multiplelor semnale și plîngeri ale diasporei moldovenești din nordul Italiei pe marginea activității lui Nicolae Nucă, carе l-au învinuit de dublarea prețurilor pentru serviciile consulare, încasarea personală a banilor și lipsă de comportament adecvat cu cetățenii.

Aceasta a fost a doua rechemare în cariera diplomatică a lui Nucă, prima fiind în perioada guvernării PCRM, cînd era consul la Roma. Atunci, din cauza anumitor ilegalități, a fost rechemat înainte de termen, ca ulterior guvernul Filat sa-l repună în funcție.

Autor: Doru Galben
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽