X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

MAEIE încurajează ,,afaceriştii” moldoveni: ,,Consulul” Nucă a revenit la minister

9 ian. 2014,, 14:26   Societate
11924 7
Foto: Doru Galben
Fostul consul al Republicii Moldova, Nicolae Nucă, rechemat de guvern după scandalul de la Bologna, își continuă activitatea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE).

Diplomatul moldovean, reîntors înainte de termen în patrie, a fost desemnat în funcția de șef al Direcției relații cu publicul din cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

Amintim că Nicolae Nucă a fost rechemat la 16 octombrie 2013 din funcţia de consul general al Republicii Moldova la Bologna, după ce ministerul de externe a depistat un şir de încălcări în activitatea consulatului, precum și în urma multiplelor semnale și plîngeri ale diasporei moldovenești din nordul Italiei pe marginea activității lui Nicolae Nucă, carе l-au învinuit de dublarea prețurilor pentru serviciile consulare, încasarea personală a banilor și lipsă de comportament adecvat cu cetățenii.

Aceasta a fost a doua rechemare în cariera diplomatică a lui Nucă, prima fiind în perioada guvernării PCRM, cînd era consul la Roma. Atunci, din cauza anumitor ilegalități, a fost rechemat înainte de termen, ca ulterior guvernul Filat sa-l repună în funcție.

Autor: Doru Galben
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?