COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Machedon, despre concursul pentru funcția de procuror general

Machedon, despre concursul pentru funcția de procuror general

Omul de afaceri și activistul civic Alexandru Machedon și-a manifestat nemulțumirea față de rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, organizat de către o comisie creată la Ministerul Justiției.

Într-o postare pe Facebook, Machedon scrie că a început să se întrebe „dacă Blocul ACUM într-adevăr doreşte să facă reforma Procuraturii şi reforma justiţiei în Republica Moldova”.

„Dna Ministru a Justiţiei, vă bateţi Joc de noi? Se vede de la o poştă ca aceste concursuri sînt trucate şi regizate. Nu mai am încredere în Dvs. şi tot felul de poveşti despre justiţia corectă pe care o vom avea, reforme, meritocraţie şi „cei mai buni judecători şi procurori”.


Vă adresez o singură întrebare – cu ce Ştefan Gligor este mai rău ca cei patru care au fost preselectaţi pentru postul de Procuror General?

O altă întrebare către colegii de la Platforma DA, de ce toleraţi toate aceste tîmpenii, de ce nu blocaţi deciziile prosteşti şi concursurile mimate? Timp de patru ani la protestele din PMAN am cerut o reformă a justiţiei autentică şi un adevărat Procuror General, dar acum se întîmplă cu totul altceva.

P.S. Să nu ajungă timpul să ieşim din nou la proteste”, a comentat Machedon.

Cei patru candidați din care Consiliul Procurorilor va selecta viitorul procuror general sînt: Oleg Crîșmaru, Vladislav Grbincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Crîșmaru și Soltan activează în sistem din anii 2000 pînă astăzi. Primul în cadrul CNA, iar al doilea la Procuratura Generală.

Alexandr Stoianoglo și-a început activitatea de procuror încă în anii ’90. A fost procuror al Găgăuziei, adjunct al procurorului general și deputat din partea PD.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load