COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Luptă aprigă pentru șefia ANSC: Cine sînt concurenții

11 oct. 2021,, 14:00   Societate
1572 0

Nouă persoane au depus dosarele la concursul deschis pentru selectarea candidaților la funcțiile de Consilier pentru soluționarea contestațiilor - director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Cei nouă candidați care au depus dosarele sînt Artur Grozav, Vitalie Postu, Irina Gutnic, Andrei Pavlenco, Serghei Merjan, Denis Sitari, IuriePalade, Mihai Ciobanu, Zamir Gubanov.

Potrivit Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului, candidații admiși se vor prezenta pentru audiere în cadrul unei ședințe deschise a Comisiei în ordinea depunerii documentelor de participare la concurs.

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depuscererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor în luna iulie 2019. Hotărîrea a fost votată de majoritatea deputaților. Atunci, Zagorodnîi spunea că este victima unei răfuieli politice și a unui atac asupra instituției pe care o conduce din partea unor ONG-uri în spatele căruia s-ar afla Dumitru Alaiba.


Ulterior, la 20 februarie 2020, decizia Parlamentului, prin care Anatolie Zagorodnîi a fost demis de la șefia ANSC, a fost anulată.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X