X 

Lumina Sfîntă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră

22 mar. 2018,, 09:51   Societate
3069 0

Lumina Sfîntă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 16-a oară consecutiv, notează Noi.md.

În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfîntă, la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, de unde vor lua Lumina Sfîntă.

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială a companiei TANDEM AERO.

Potrivit secretarului Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, lumina va fi adusă cu o companie comercială, aceeasi care în ultimii trei ani a susținut logistic misiunea aducerii Luminei Sfinte în Republica Moldova, asigurînd punerea la dispoziție a unei rute comerciale suplimentare.

„În ziua de sîmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormîntul Mîntuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfîntă, în jurul orei 14.00. Sîmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfîntă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Sfînta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspîndi în întreagă ţară”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.


De secole, Sfînta Lumină este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mîntuitorul Hristos a fost înmormîntat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormîntul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sîmbăta Mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?