X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Lumea occidentală modernă se transformă într-un nou Reich etic. Opinie

3 mar. 2021,, 09:00   Societate
2411 5

Occidentul uptă cu omul ca și cu o energie complexă și greu de controla și construiește un nou Reich etic, în care este limitată libertatea emoției individului și este dresat pentru iubire și lipsit de dreptul de a urî liber.

O astfel de opinie a exprimat regizorul Constantin Bogomolov în manifestul "Răpirea Europei 2.0", transmite Noi.md

El a menționat că Occidentul se autoproclamă ca societate orientată spre realizarea libertăților personale. În realitate, azi Occidentul luptă cu omul ca și cu o energie complexă și greu de controlat. În această luptă, funcțiile judiciare, de urmărire și de izolare nu-s lichidate, statul le-a transmis societății. Statul în persoana poliției și a structurilor de forță s-a umanizat, dar societatea convențional progresistă și-a asumat rolul noilor atacatori, cu ajutorul cărora statul combate disidența foarte eficient.

După cum scrie Constantin Bogomolov, actuala lume occidentală se organizează într-un nou Reich etic cu propria ideologie — ”etica nouă”.

”Național-socialismul a rămas în trecut. Avem în față un socialism etic. Un socialism ciudat. Siemens, Boss și Volkswagen s-au transformat în Google, Apple și Facebook, iar în locul ”nazzi” a venit un mixt la fel de agresiv și plin de dorința resetării totale a lumii, format din activiști stranii, fanați ai feminismului și eco-psihopați”, a menționat regizorul.


Potrivit lui, regimurile totalitare tradiționale suprimau libertatea ideilor. Noul totalitarism netradițional a mers mai departe și vrea să controleze emoțiile.
”Limitarea libertății emoțiilor omului – iată conceptul revoluționar al noului Reich etic”, a scris Constantin Bogomolov.

El a amintit că sentimentele și ideile mereu au fost zona privată a omului. El nu avea dreptul să dea libertate brațelor, dar inima și creierul lui erau libere. Așa era acordul social tacit al civilizației europene, care percepea omul ca pe un vas cu emoții și idei în care ura – cealaltă parte a iubirii – este o parte complexă și periculoasă, dar necesară și importantă a personalității umane.

În societatea nazistă în om era cultivată ura față de celălalt.

”În noul Reich etic omul este dresat pentru iubire și lipsit de dreptul de a urî liber.

Nu mai poți spune ”eu nu iubesc…”, ”mie nu-mi place…”, ”mă tem…”. Tu trebuie să-ți raportezi emoțiile la opinia și valorile societății.

Iar valorile societății au devenit un nou Zid al durerii, la care fiecare individ nefericit, supărat sau pur și simplu lipsit de scrupule poate să aducă un bilețel și să ceară de la noul Dumnezeu – Societatea Progresistă - includerea obidei, dramei personale, fricii sau a bolii în lista noului UNESCO etic, pentru a i se conferi un statut social important, a i se aloca un buget și a-i crea o cotă în toate sferele vieții publice. Și fiecare, care va spune că obida nu face nici două parale, că boala este curabilă, iar drama personală - o chestiune intimă, va deveni victima puternicei mașini represive – opinia publică”, a subliniat regizorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?