COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Lui Gradski nu i-au permis să cînte melodia lui Doga din filmul "Maria Mirabela" (VIDEO)

30 noi. 2021,, 11:30   Societate
2283 2

Compozitorul și cîntărețul Alexandr Gradski a interpretat o melodie după muzica lui Eugen Doga din povestea de cult "Maria, Mirabela", dar publicul așa și nu a auzit-o niciodată în film, deși această interpretare a supraviețuit miraculos.

Despre acest lucru se menționează într-un reportaj pe canalul TV Pervîi canal dedicat memoriei lui Alexander Gradski.

După cum s-a menționat, vocea lui părea să nu fi cunoscut niciodată limite și hotare. De la șoapte blînde la fulgere. Începea undeva în inimă și ducea muzica și versurile în spațiul cosmic.

Înfățișarea tînărului Gradski nu era deloc bună pentru televiziunea sovietică. Iar vocea și nervul îi iritau și mai mult pe șefi. Numai datorită perseverenței marei Pahmutova, piesa "Cît de tineri eram" (Как молоды мы были) a trecut prin întreaga sa viață și a noastră. Și Gradski nu vroie s-o cînte la concerte. Așa un caracter puternic avea.

"13 ani am mers la Palatele sportului și nu l-am cîntat niciodată acolo! Ei bine, asta a fost bestialitate din partea mea. Dar stilistic nu putea pune acest cîntec împreună cu restul repertoriului. La TV în general mu am fost, cu excepția "Cît de tineri eram" nu a fost nimic. Atît", a spus Alexandr Gradski.
Dar la toate intimidările, cererile de a cînta mai încet, de a-și scoate ochelarii și de a-și tăia părul, Gradski atunci, cînd a devenit posibil, a răspuns ironic și amar tuturor agresorilor săi.


De la cîntecul de autor cu o satiră caustică la arii de operă, el putea literalmente totul. În mod miraculos, interpretarea de către Gradski a cîntecului lui Eugen Doga din filmul "Maria, Mirabela" a supraviețuit. Și fie s-au sperioat din nou de această putere incredibilă, fie Gradski și-a arătat caracterul, dar nu am auzit acest miracol în film.

Când avea puțin peste 20 de ani, a scris muzica pentru filmul lui Andrei Konchalovski "Романс о влюбленных" și chiar interpretează. În rolul lui însuși — un artist celebru — în anii 79 de ani, Gradski a apărut în filmul "Камертон" despre dificultățile de a crește și prima iubire. Iar cîntecul său "Кроха" a început să fie cîntat imediat la chitară în fiecare curte.

Zeci de filme și desene animate ră sună cu imaginile, notele și vocea sa, teatrele pun și vor pune în scenă balete rock, operele sale rock sînt interpretate de vedetele scenei sovietice: Pugaceova, Kobzon, Boiarski. Gradski însuși a apărut pe scena clasică, Teatrul Bolșoi, rolul lui Zvezdociot în ”Cocoșul de aur” al lui Rimski-Korsakov. Ovația a durat 18 minute.

El a fost numit Patriarhul rockului rus, dar Gradski însuși dădea din mînă, spunînd că nu era Patriarh, pentru că rock nu există.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X