COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Lucrătorii medicali detașați în România și-au început misiunea

19 oct. 15:31   Societate
1127 0

Cei 32 de lucrători medicali detașați în România pentru acordarea suportului sistemului medical în lupta cu COVID 19 și-au început misiunea peste Prut, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Cei 10 angajați SMURD au intrat în ture de 12 ore și intervin în suportul celor 22 de medici moldoveni delegați în România. Aceștia acordă asistență în efectuarea misiunilor intra spitalicești de transportare a pacienților pentru proceduri medicale și examinări, dar și monitorizează starea bolnavilor internați în instituție.

Angajații IGSU fac ture în secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase ale Spitalului Mobil Sfînta Paraschiva din Iași. Pe parcursul misiunii specialiștii IGSU acordă asistență la îngrijirea pacienților confirmați sau suspecți cu COVID 19, oferă suport la recoltarea probelor biologice persoanelor suspecte de infectarea cu COVID, dar și îngrijesc pacienții din instituția medicală.

Medicii și paramedicii SMURD detașați pentru misiune fac parte din cadrul Direcțiilor regionale căutare salvare nr.1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți și au calificarea necesară pentru îndeplinirea acestor acțiuni. Misiunea de asistență se va desfășura pînă pe 27 octombrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X