COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Lucrătorii medicali care evită sau refuză vaccinarea nu vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei

10 sep. 21:45   Societate
1587 2

Vor fi lipsiți de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului, oferită pe timp de pandemie. Asta ar putea fi pedeapsa aplicată lucrătorilor medicali, care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 și s-au infectat cu noul coronavirus. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărîre de Guvern, prezentat de Ministerul Sănătății pentru consultări publice.

Este sub semnul întrebării și indemnizația de 100 de mii de lei, acordată în cazul decesului lucrătorului medical infectat cu noul coronavirus. Întreținătorul, care urmează să ridice indemnizația de 100 de mii de lei, trebuie și el să fie imunizat, transmite Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Potrivit Ministerul Sănătății, lucrătorii medicali au constituit grupul țintă prioritar pentru vaccinare și, conform Planului Național de Imunizare anti-COVID-19, au fost prima categorie pentru care vaccinul a fost disponibil de la etapa întîi de aprovizionare cu vaccin.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII DESPRE MEDICII NEVACCINAȚI: "Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire."

Informația se regăsește într-o notă informativă la proiectul Hotărîrii Guvernului „Privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative”. Consultările publice asupra proiectului se încheie pe 19 septembrie.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽