Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Lucrările documentarilor moldoveni au primit premii la Festivalul Internațional de televiziune

1 oct. 2020,, 17:15   Societate
3840

Lucrările regizorilor moldoveni de filme documentare au primit premiul celui de-al X-lea Festival Internațional de televiziune "Focul veșnic" (Вечный огонь), desfășurat la Volgograd.

Filmul "Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei" a cîștigat nominalizarea "Cel mai bun aranjament muzical". Compozitorul acestui proiect este Elias Tadeus.

Cu cel de-al doilea premiu la nominalizarea "Cea mai bună schiță de televiziune" a fost menționată autoarea emisiunii "Mecanismul de acțiune" (NTV-Moldova), Elena Levițcaia-Pahomova, pentru "Detașamentului de partizani "Jurnalistul. Minciună și adevăr".

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis sincere felicitări pentru succesul obținut Elenei Levițcaia-Pahomova, Nataliei Anisimova și tuturor membrilor echipei.

Elena Levițcaia-Pahomova a menționat pe pagina sa de pe rețelele de socializare că subiectul "Jurnalistul" ("Mecanismul de acțiune", NTV-Moldova) despre grupul de partizani care a primit al doilea premiu la Festivalul Internațional "Focul veșnic" din Volgograd, a fost filmat pe telefon și a depășit lucrările grupelor profesionale. Acesta este primul premiu internațional al emisiunii.


Festivalul a fost dedicat aniversării a 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La concurs au participat peste 200 de lucrări din Rusia, țările din vecinătate, Australia, Italia, Franța și China.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав