COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lucrările de renovare a încă șase instituții de învățămînt au fost recepționate

Lucrările de reconstrucție a șase instituții de învățămînt beneficiare în cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova au fost recepționate la acest început de an școlar.

Este vorba despre: LT „Ștefan Holban” - Cărpineni, Hîncești; LT „Andrei Vartic” – Ialoveni; LT „Mihai Eminescu” - Cimișlia; LT „Axentii Doljnenco” - Vulcănești; Gimnaziul „Mihai Eminescu” - Telenești și unul din blocurile LT „Mihai Eminescu” din Strășeni.

În scurt timp, urmează să fie date în exploatare încă două școli de circumscripție, unde volumul de executare a lucrărilor a trecut de 90%: LT „Vasile Alecsandri” din Colibași, Cahul (93%) și LT „Alexandru Agapie” - Pepeni, Sîngerei (92%), dar și încă un bloc al liceului din Strășeni.

Urmare a lucrărilor de reconstrucție în instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale. A fost reparat interiorul și exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare. În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou și cu echipamente pentru laboratoarele de fizică, chimie și informatică.


Alte patru licee din Anenii Noi, Rezina, Soroca și Răzeni, Ialoveni sînt într-o fază incipientă de renovare și vor fi gata la anul viitor. Termenul de execuție a lucrărilor în aceste cazuri este aprilie-august 2021.

În total, beneficiare de renovări în cadrul PRIM sînt 23 de școli de circumscripție, 17 dintre care au fost deja finalizate.

Proiectul „Reforma Învățămîntului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load