COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lucrările de întărire a digurilor continuă

Lucrările de întărire a digurilor continuă

Pe parcursul zilei de 2 iulie lucrările de fortificare a digurilor de protecție au continuat în mai multe localități din țară.

Potrivit IGSU angajații instituției au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca rîurilor Prut și Nistru. Pentru preîntîmpinarea intemperiilor, salvatorii în comun cu localnicii și autoritățile publice au consolidat pe parcursul zilei de 2 iulie mai multe diguri de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ungheni, Nisporeni, Hîncești, Ștefan Vodă și Căușeni.

Dea lungul rîului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganaca și Ghioltosu pe o distanță de peste 30 m, fiind antrenate 4 unități de tehnică grea. La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești. Aici pe parcursul zilei de ieri a fost consolidat un dig cu lungimea de 75 m. Activități similare au fost organizate și în localitatea Grozești, raionul Nisporeni, dar și în satul Nemțeni, raionul Hîncești.


În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digului pe o distanță de 7 m au continuat în localitatea Crocmaz raionul Ștefan Vodă, iar salvatorii au inspectat barajele anterior fortificate în localitățile Răscăieți și Tudora. Activități complexe au avut loc și în raionul Căușeni, aici s-au efectuat lucrări de plombare a unei țevi pentru evitarea scurgerii apei din satul Chițcani în trenurile agricole a localnicilor din Chircăiești.

Pentru preîntîmpinarea consecințelor au fost utilizate 2 unități de tehnică. În vederea prevenirii riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load