Lucrările de construcție a drumului de acces Leova – Bumbăta, declarate de utilitate publică de interes național

7 sep. 16:30   Societate
2215 0

Lucrările de construcție a drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă sînt declarate de utilitate publică de interes național. Parlamentul a votat în două lecturi, cu 72 de voturi, un proiect de lege în acest sens.

În vederea finalizării lucrărilor de construcție a drumului, urmează a fi retrase 8 hectare de teren din lunca inundabilă cu vegetație de mlaștină, localizate în lunca rîului Prut, la nord-vest de orașul Leova. Autoritățile responsabile vor întreprinde măsurile necesare pentru a asigura delimitarea, înregistrarea, formarea și transmiterea în gestiunea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a suprafețelor de teren necesare pentru construcția drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă.

Conform ofertei prezentate de antreprenor, costul estimativ al lucrărilor de construcție a drumului de acces și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta este de 252,23 milioane de lei, iar lucrările se planifică a fi finalizate în noiembrie curent.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?