X 

Lucrările a doi pictori italieni, expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei

10 sep. 20:00   Societate
2379 0

Lucrările a doi pictori italieni - Franco Bellussi și Franco Cattapan, pot fi admirate la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Intitulată „Congruențe”, expoziția reprezintă un dialog al lucrărilor a doi prieteni, diferiți ca stilistică, mesaj, dar și gîndire plastică.

„Este o expoziție care se organizează mai greu. Mai greu este să aduci din Occident doi artiști aici, dar au venit cu plăcere”, menționează Tudor Zbîrnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Pictorii din Italia au adus la Chișinău lucrări care îi reprezintă. Astfel, Franco Bellussi, de profesie arhitect, și-a expus experiențele personale, înclinarea spre figuri geometrice. Franco Cattapan abordează o pictură prin care traversează diferite epoci cu istorii umane, evadări și disperări.

„Franco Cattapan este artistul care se axează pe realitatea concretă, pe fotorealism, uneori, surrealism, pe care vine să-l plaseze într-un context actual”, spune Tudor Zbîrnea, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Am fost la Castelfranco, am fost invitați acolo, și am avut prilejul să-i cunoaștem. Participă la diferite evenimente de la noi, la „Saloanele Moldovei”, la Bienala de pictură, au fost invitați aici, la muzeu, și este o expoziție impresionantă”, afirmp sculptorul Ion Zderciuc.


Expoziția, care reunește 30 de lucrări ale pictorilor italieni, Franco Bellussi și Franco Cattapan, poate fi văzută la Muzeul Național de Artă al Moldovei pînă la începutul lunii octombrie.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?