X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Lucrări de tăiere a copacilor pe strada Grenoble: Primăria Chișinău oferă clarificări

23 mai. 06:30   Societate
3872 0

Primăria Municipiului Chișinău a răspuns demersului adresat de redacția Noi.md, referitor la legalitatea lucrările de tăiere a copacilor efectuate la intersecția străzii Grenoble cu strada Nicolae Testemițanu.

Potrivit răspunsului oficial, lucrările de tăiere pentru igienizare au fost realizate pe 10 mai 2024 de către o echipă specializată din cadrul Secției de defrișare și curățare a arborilor, avînd toate aprobările necesare de la autoritățile de mediu, anunță Noi.md

Potrivit sursei, conform regulamentului privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi din Chișinău, întreținerea acestor spații este responsabilitatea celor care le administrează, le închiriază sau le dețin.

“Aceștia trebuie să respecte normele agrotehnice pentru a asigura un mediu sănătos și plăcut. De asemenea, conform Legii privind spațiile verzi din localitățile urbane și rurale, proprietarii și administratorii terenurilor cu spații verzi sînt obligați să îngrijească și să păstreze aceste spații în condiții bune. Lucrările de regenerare a spațiilor verzi vor fi efectuate în perioada toamnă 2024 - primăvară 2025, cînd condițiile sînt favorabile.”, scrie în răspunsul expediat redacției noastre de știri.


Recent, portalul Noi.md a relatat că copacii, care au crescut de-a lungul teritoriului Institutului Oncologic, sînt în curs de tăiere la intersecția străzilor Grenoble și Testemițanu.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав