X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Lucrări de reparație la vama Leușeni și vama Sculeni

28 iun. 12:48   Societate
4135

Punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni sînt cele mai solicitate în această perioadă, dar la ora actuală în aceste PTF-uri se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

În PTF Leușeni au loc lucrări de reparație a benzilor de circulație de pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului. Respectiv, autovehiculele se pot deplasa, periodic, doar pe o singură bandă.

În PTF Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de modernizare. Astfel, circulația transfrontalieră se desfășoară doar pe direcția intrare în țară. Respectiv, în PTF Sculeni se înregistrează adesea trafic intensiv. De obicei aglomerațiile se formează în zilele de miercuri, vineri pe direcția ieșire din țară, iar pe sensul de intrare în zilele de vineri după orele 17:00 și duminică după orele 13:00.

În acest context, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova și angajații Serviciul Vamal al Republicii Moldova întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizărea traficului transfrontalier și anume:

  • suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
  • redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS";
  • schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  • redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate PTF-uri, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.

Totodată, vameșii reamintesc despre necesitatea verificării, din timp, valabilitatea și statutul actelor de călătorie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав