COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lotul de ajutor expediat de Guvernul Republicii Moldova a ajuns în Ucraina

Lotul de ajutor expediat de Guvernul Republicii Moldova a ajuns în Ucraina

În seara zilei de 27 iunie conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a finalizat misiunea de transportare a ajutorului oferit de Guvernului Republicii Moldova, Ucrainei.

Cele 7 unități de tehnică au ajuns la Cernăuți și au oferit lotul de echipament destinat lichidării consecințelor inundațiilor din ultima perioadă. Coloana din Republica Moldova cu lotul umanitar, care cuprinde seturi de furtunuri, motopompe, generatoare electrice și saci de polipropilenă a fost întîmpinată de responsabili din cadrul Direcției Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență din Regiunea Cernăuți a Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. Colegii ucraineni au mulțumit autoritățile din țara noastră pentru suport și susținere, dar și pentru implicare maximă în depășirea intemperiilor, în pofida faptului că și Republica Moldova se confruntă cu riscul inundațiilor.

Potrivit IGSU angajații instituției sînt în continuare antrenați pentru prevenirea riscului de inundații în Republica Moldova, monitorizand situația prin punctele de observare de pe rîurile Prut și Nistru. Pe parcursul zilei de 27 iunie, salvatorii în comun cu autoritățile publice locale, dar și localnicii satelor din lunca rîurilor au fortificat diguri de protecție. Lucrări complexe de consolidare au avut loc în raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina și plaja din orașul Vadu lui Vodă.


La Copanca, raionul Căușeni un dig de protecție a fost fortificat pentru a preveni riscul inundației a peste 900 ha de terenuri agricole, dar și a 1200 ha de culturi agricole din stînga Nistrului. Lucrări similare au avut loc și în localitatea Ciorna, raionul Rezina unde a fost fortificat un baraj de protecție. Pe plaja de la Vadu lui Vodă situația va fi monitorizată în continuare de salvatori, care datorită acțiunilor întreprinse au reușit protejarea sectorului de agrement din zonă. Lucrări de consolidare a digurilor de protecție vor continua pe parcursul zilei de 28 iunie în localitatea Cioburciu, raionul Ștefan Vodă. Salvatorii vor fi antrenați la acțiuni de fortificare, dar și monitorizare strictă a situație în lunca rîurilor Prut și Nistru.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat la intrare în țară a început să scadă nivelul apei în ambele rîuri, inclusiv cantitatea apei deversate din Lacul de Acumulare Dnestrovsc. În aceste condiții nu se așteaptă mărirea devărsărilor din lacurile de acumulare de la Costești – Stînca și Dubăsari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load