X 

Logsdon anunță cînd începe construcția noului sediu al Ambasadei SUA

27 ian. 16:02   Societate
2253 1

Construcția noului sediu al Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, care va debuta cu amenajarea unui parc public, ar putea să demareze la începutul anului 2024.

Precizarea a fost făcută de către ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, în cadrul ediției din 26 ianuarie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Este foarte important acest loc pentru mulți cetățeni din Chișinău, cu foarte multe memorii. Acum stabilim prețul. Trebuie să avem evaluări din partea experților. Odată ce acest lucru va fi rezolvat, sperăm că putem să începem să lucrăm”, a subliniat ambasadorul.

Totodată, Kent Logsdon a menționat că o parte a acestui teren va fi transformată în parc public.

„Un alt lucru important este să păstrăm totul pe cît putem din rămășițele istorice. De exemplu poarta face parte dintr-o istorie foarte mare a Chișinăului. Noi vrem să le protejăm, de aceea am adus experți foarte buni în conservare. Acesta este scopul. La această etapă suntem acum. Cît privește progresul, noi suntem foarte optimiști că vom ajunge la un acord și vom putea să cumpărăm terenul la timp. Noi putem să începem să construim acest parc la începutul anului 2024”, a precizat diplomatul.


Menționăm că în anul 2020, pe fondalul nemulțumirilor legate de cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA, a fost lansată o petiție online semnată de circa 8000 de persoane la acea etapă, prin care s-a revendicat salvarea stadionului.

3
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий